Nowy przysmak – pączki ze szpikiem kostnym!

pączki ze szpikiem kostnym

Podczas tegorocznego tłustego czwartku w Polsce wiele osób zdziwił widok nietypowego nadzienia w pączkach – cebuli. Cóż, w Nowym Jorku cukiernicy poszli o krok dalej i nadziali swoje wypieki… szpikiem kostnym.

donuty, szpik kostny

The Doughnut Project to jedna z najpopularniejszych cukierni w Nowym Jorku. Właściciele postanowili postarać się o większy rozgłos w mediach i wyprodukowali nietypowe słodycze nadziane tkanką.

Pączki powstały podczas współpracy The Doughnut Project z lokalną piekarnią Hudson & Charles. Jak smakują?
Podobno są mocno czekoladowe, o kremowej konsystencji. Polane słodkim lukrem, posypane skórkami pomarańczy uprażonymi w czekoladzie, w smaku nie odbiegają wiele od tych, które nadziane są budyniem.

szpik kostny, pączki

Cena jednego pączka jest spora – zapłacimy za niego ponad 20 zł. Właściciele cukierni planowali wprowadzić nietypowe wypieki jedynie na tydzień, jednak stały się one tak popularne, że pozostaną w menu na stałe. Ktoś się skusi?

 

Dodaj komentarz

-->