Tęczę widzieliśmy już wszędzie. Multikolorowe były sztuczne piegi, brwi, kawy, bajgle a nawet żółty (jak się okazuje, tylko w teorii) ser w tostach. Jedzenie zawierające multum sztucznych barwników pięknie wygląda na zdjęciu, jednak w realu rozczarowuje zarówno oczy, jak i podniebienie.
Alternatywą dla kolorowego jedzenia stały się lody w kolorze czarnym. Są w 100 % naturalne, w dodatku niezwykle zdrowe – stworzone zostały za pomocą kokosowego popiołu, czyli ze zwęglonych łupin orzecha kokosowego. Składnik ten jest naturalnym aktywowanym węglem i posiada silne właściwości oczyszczające i detoksykujące.
Kokosowy popiół jako modny i zdrowy dodatek pojawia się coraz częściej także w przepisach na koktajle, sałatki, oraz jako składnik pizzy.
Póki co, czarne lody można dostać jedynie w nowojorskiej lodziarni Morgenstern’s Finest Ice Cream, jednak zważywszy na ogromne zainteresowanie nietypowymi lodami, pewnie już niedługo będzie można dostać je również w Polsce.
2 komentarze