Nowe menu w hawajskim Raju

źródło: Raj

Raj w Niebie – pierwsza w Polsce restauracja specjalizująca się w kuchni hawajskiej i serwująca poke bowle ma już ponad rok. 30 listopada zaprasza na premierę swojej trzeciej już karty, pełnej inspirowanych słonecznymi wyspami dań. 

Raj jako pierwszy w Polsce zaserwował m.in. poke bowle – czyli miski pełne rozmaitych dodatków. Składają się one z poke (klasycznego hawajskiego dania z surowej, marynowanej ryby), świeżych warzyw i owoców, aromatycznych przypraw oraz ciepłego ryżu.W nowej karcie nie może więc zabraknąć bowli w odświeżonych kompozycjach – poza tradycyjnym ahi poke z tuńczykiem, pojawią się też miski z kurczakiem huli huli, krewetkami i tempehem.

Do nowego menu wejdą też m.in.: pancakes z konfiturą z boczku i sadzonym jajkiem, zapiekana w liściu bananowca wieprzowina z ananasem, dorsz w posypce z jagód goji i imbiru, czy panna cotta z herbatą matcha i kremem z białej czekolady.

W Raju jak zawsze będzie można skosztować też serwowanych przez cały dzień oryginalnych śniadań, esencjonalnych zup, pozycji wegetariańskich i bezglutenowych, a także deserów i drinków.

Wybrane dania z nowej karty:

Śniadanie: LOCO MOCO TOAST
Burger wieprzowo-wołowy z serem cheddar, jajkiem sadzonym, marynowaną czerwoną cebulą. Serwowany na kukurydzianym chlebie z sosem musztardowym z piklami

Zupa: WAIWAI PUNA
Esencjonalny wywar wieprzowy z boczkiem, makaronem udon, grzybami shiitake, bok choy, edamame i marynowanym jajkiem.

Bowl: HULI
Miska z kurczakiemhulihuli, granatem, orzechami ziemnymi, awokado, kolendrą, marchwią, ananasem, jarmużem, pomarańczą, burakami miso, cukinią i kokosem. Serwowana z ciepłym ryżem i pikantnym majonezem chipotle

Danie mięsne: PALI RIBS
Pieczone żebro wołowe w hawajskiej marynacie, serwowane z grillowaną kukurydzą na pikantnym puree z selera, marchewki i chipotle

Danie rybne: KAHULA POT
Krewetki argentyńskie, mule, sercówki i dorsz duszone w śmietanowo-winnym sosie z ananasem, kolendrą, porem i chili; serwowane z grzanką

Dodaj komentarz

-->