Hendrick’s Gin – idealny drink do kolacji

Hendrick’s rozszerzył spektrum smaków, wprowadzając na rynek nowy eksperymentalny gin znany jako Orbium.

Gin w wydaniu Hendrick’s jest zakropiony ekstraktami z chininy, piołunu i tajemniczego kwiatu niebieskiego lotosu – ma nietypowy wykwintny smak, który długo krąży na podniebieniu. Idealnie pasuje do posiłków. To właśnie tak mógłby smakować Hendrick’s w równoległym wszechświecie. To właśnie Lesley Gracie – mistrzyni destylacji, skomponowała unikatowy drink Orbium. Do jego stworzenia użyła m.in. rumianek, jałowiec, korzeń irysa, nasiona kolendry czy kminku.

Legendarny Gin

Hendrick’s Gin w 1999 roku ruszył z misją polegającą na celebrowaniu zachwycających osobliwości. Dziwaczne metody stosowane w produkcji oraz zaskakujące napary z róży i ogórka zszokowały rynek alkoholowy. Receptura i sposób podania początkowo spotkał się z niedowierzaniem („Barman, w moim ginie jest ogórek!”), jednak gin Hendrick’s został ostatecznie przyjęty i pokochany przez niewielką wówczas garstkę osób na całym świecie.

Idea celebracji oryginalności i jest pielęgnowana do dziś. Grono koneserów znacznie się powiększyło. Hendrick’s z przyjemnością trzyma się tezy, że dzięki temu eksperymentowi świat stał się miejscem o wiele bardziej niezwykłym, a także najsmaczniejszym.

Smaki tradycyjnie kojarzone z klasycznym ginem, czyli chinina, znaleziona w toniku (G&T), i piołun z kojarzony z wermutem tworzą wytrawny mariaż. Dodatek niebieskiego kwiatu lotosu znakomicie równoważy smaki, a wszystkie trzy aromaty łączą się, tworząc gin o zaskakującej jasności i niezwykle długim finiszu. Dzięki takim połączeniu drink Orbium można sączyć przez całą kolację. Nie tracąc, przy tym kubków smakowych podczas spożywania posiłków. Orbium jest dostępne wyłącznie na kilku rynkach na całym świecie.

Materiał przeznaczony dla osób pełnoletnich. Nie przekazuj go osobom w wieku poniżej 18 lat.

Zdjęcia: Materiały prasowe

-->