Wiosenna, nowa karta w AïOLI

1 marca na stoły restauracji AïOLI trafiła nowa wiosenna karta menu – a w niej przede wszystkim świeżość – oparta na wykorzystaniu sezonowych warzyw i owoców, lekkość – wiele pozycji vege i fit, akcenty kuchni bliskowschodniej, podkreślenie regionalności pochodzenia produktów, nastawienie na towarzyskość i wspólne chwile w AïOLI.

Zespół AïOLI, pracując nad nową kartę chciał przypomnieć swoim Gościom o wysokiej jakość produktów, które na co dzień wykorzystuje w swojej kuchni. Składniki na których bazuje kuchnia AIOLI dostarczane są przez polskich dostawców każdego dnia rano, wśród nich znajdują się warzywa, owoce, zioła, jajka oraz produkty pochodzenia mlecznego.

Zgodnie z południowo europejskim profilem kuchni AIOLI, wiele produktów i składników dostarczanych jest prost z Włoch, Hiszpanii czy Francji. Włoska długodojrzewająca szynka Prosciutto Crudo, hiszpańskie kiełbasy Chorizo Sarta, włoskie salami Finochiona, sery: Anari, Dor Blue włoska Mozarella di Bufala. Mąka, z której robiona jest pizza sprowadzana jest prosto z Francji, a baza sosów to włoskie pomidory Pelati.

AIOLI komponując menu poszło dalej w kierunku Basenu Morza Śródziemnego uzupełniając się o smaki kuchni izraelskiej i tunezyjskiej co można spotkać w pozycji śniadaniowej jaką jest AIOLI Schakschuka, oraz w tapasach wybierając Mezze czy Kofta Falafel.

Kilka z nowości w menu:

– Chia Yogurth With Cubes – pełnowartościowe śniadanie wzbogacone o Raw Cubes będące połączeniam składników przyspieszających metabolizm i poprawiających kondycję organizmu – produkt Purella Food.
– BBQ RUM / Whisky Burger – burger z sosem na bazie rumu Oakheart / whisky Bulleit, wprowadzony na prośbę #aiolifriends
– Pizza #aiolifriends – kompozycja smaków, która wygrała w konkursie na autorską pizzę #aiolifriends
– Sałatki oparte na czterech głównych podstawach do których każdy #aiolifriends może dobrać dodatki według swojego uznania
– Ryby – Karmazyn i Halibut
– Lemoniady – mandarynkowa z liczi czy też AïOLI COLA
– Koktajle –AïOLI Chlorella Green i AïOLI Chlorella Sweet

+ klasyki AïOLI w odmienionej wersji, których nie mogło zabraknąć w wiosennej odsłonie: BREKKIE PIZZA z brokułem, BACON SANDWICH z Guacamole czy steki z najlepszej jakości polskiej wołowiny na sezonowych warzywach.

Nie możemy również zapomnieć o tym, że AïOLI od wielu lat angażuje się w różnego rodzaju akcje społeczne oraz formy pomocy tak jest też tym razem.
Kontynuując strategię AïOLI Kids – restauracje rozpoczęły działania z Organizacją Nurture The World tym samym tworząc specjalną pozycję w menu – Sałatka AïOLI Nurture The World, z której część dochodu wspiera projekt dożywiania dzieci w Polsce.

Podczas prac nad nowym menu, sztab kucharzy AïOLI wspólnie z Agencją Kreatywną Instynkt Creative Group pracował nad tym by dania zaprezentowane w nowej karcie dawały możliwość dzielenia się tym samym podkreślając koncepcję wspólnego spędzania czasu oraz przeżywania emocji podczas jedzenia. Jesteśmy przekonani, że fani AïOLI znajdą swoje ulubione pozycje w nowej karcie menu.

Lokalizacje:

AIOLI Cantine Bar Cafe Deli
ul. Świętokrzyska 18
Warszawa
tel. 22 657 21 26
www.aioli-cantine.com
Facebook.com/AioliCantine
Instagram: @aioli_cantine

AIOLI inspired by MINI
plac Konstytucji 5
Warszawa
tel. 22 629 25 40
www.aioliinspiredbymini.pl
Facebook.com/AIOLIxMINI

4 komentarze

Dodaj komentarz

-->