Tradycja w nowoczesnym stylu w restauracji Żebra i Kości

www.michalkorecki.pl

Żebra i Kości to miejsce stworzone dla mięsożerców – vegemaniacy kryć się! Znajdująca się w zabytkowej kamienicy na Poznańskiej 38 (Śródmieście, Warszawa) restauracja, serwuje dania kuchni polskiej i europejskiej w nowoczesnym wydaniu. Jak sama nazwa wskazuje w lokalu znajdziemy wybór wolno pieczonych żeber wołowych, wieprzowych czy jagnięcych przyrządzonych z polskim smakiem i zaserwowanych we francuskim stylu – tak by zachwycić gościa iście artystyczną formą. Klient może obejrzeć i wybrać kawałek mięsa, z którego będzie siekany tatar, zupy nalewane są prosto z garnka i kaczki luzowane przy gościach.

Oprócz żeber w menu znajdziemy inne mięsne klasyki kuchni polskiej: tatar, grasica cielęca, kaczka czy tradycyjne zupy takie jak żur – podawany z purée ze skwarkami i rosół z kaczki wzbogacony w pierożki z baraniną.

Wszystkie mięsa pieczone są w węglowym pieca typu Mimbrasa, dzięki czemu posiadają one wyjątkowy smak i aromat. Wzmacnia to unikalność tego miejsca na tle warszawskich restauracji.

Całe menu dopełnione jest szerokim wyborem win i koktajli od Raula.