Poznańska moda na loda – trzy najlepsze lodowe miejscówki w Poznaniu

Lody na bazie kaszy jaglanej, z dodatkiem alkoholu albo z buraków, podane w bezglutenowym wafelku? Proszę bardzo! Takie rzeczy (nie tylko) w Poznaniu.

Poznań jak długi i szeroki lodziarniami ostatnimi czasy stoi. Pora, trzeba przyznać, idealna. Upał, słońce, chłodzić się trzeba. Całe miasto usiane jest nowymi lodziarniami, które prześcigają się z pomysłami na zaskakujące smaki. Zamiast czekoladowych, można zjeść te o smaku nutelli, klasyczna truskawka występuje w duecie z bazylią. Nikogo nie powinno już dziwić, gdy na liście smaków zobaczy marchewkę albo ogórek, a nawet masło orzechowe. Ale nie tylko o smak tu chodzi, bo liczy się przede wszystkim jakość. Lody tradycyjne, z naturalnych składników i przede wszystkim świeże, najlepiej zrobione chwilę przed otwarciem lodziarni. Trend lodziarniany udziela się innym miastom, a my prezentujemy trzy poznańskie miejsca, które są, naszym zdaniem, najciekawsze.