Restauracja Venezia

Warszawa

Restauracja Venezia powstała w celu przeniesienia do centrum stolicy niesamowitych smaków ze sławetnego miasta kanałów. Urządzono ją w charakterystycznych pastelowych kolorach a wnętrza zalane zostały kwiatami, które idealnie komponują się ze znajdującymi się na ścianach weneckimi pejzażami. Feeria barw oczaruje klientów, przywołując na myśl przepełniony kolorami, maskami, oraz muzyką – wenecki karnawał. Wnętrza wypełnią kolory wody – błękity i turkusy; odcienie różu – od jasnego, pastelowego aż po intensywny cyklamen z fioletem oraz kolory zachodzącego słońca na starych weneckich kamienicach. W restauracji nie da się nie poszczuć jak w Wenecji. W menu znajdą się delikatne, ręcznie robione makarony, pasty przygotowane na bazie starodawnych włoskich receptur, pojawią się też wyśmienite sery. We włoskiej restauracji nie może zabraknąć pizzy, do wypieku której pojawił się teraz widoczny od strony sali kamienny piec. „Między tymi wszystkimi, niekiedy wykwintnymi daniami, na wyciągnięcie dłoni będzie codziennie najpyszniejsza, normalna pizza na kruchym spodzie, którą każdy się zachwyca i każdy jej pragnie” dodaje restauratorka. Na szczególną uwagę zasługuje Pizza Murano, skomponowana według osobistego przepisu Magdy Gessler. Tajemnica smaku kryje się w duszonej na czerwonym winie konfiturze z cebuli, kompozycji bakłażanów, rozmarynu, pomidorów, cukinii, żółtej pieczonej papryki i aromatycznego sera tallegio. A na deser pani Magda poleca „wyśmienite, kolorowe tiramisu, zupełnie nieklasyczne tak jak szkła Murano, które mienić się będą swoim smakiem i kolorem”. Inne informacje o restauracji: · Wielkość restauracji 250 m2, · Ogród czynny cały rok – 150 m2

Dodaj komentarz

-->