Designing The Future: FOOD

Designing the future

Jeśli przyjmiemy, że efektywność jest cechą dobrego projektu, to globalny system żywieniowy, taki jak znamy dziś, można określić jako jedną wielką porażkę.

Pojawia się coraz więcej dowodów wskazujących na to, że mamy coraz mocniejsze pragnienia dokładnego określania skutków swoich wyborów konsumpcyjnych – coraz chętniej identyfikujemy się z produktami, które są najlepsze nie tylko dla nas samych, ale również dla innych ludzi i naszej planety. Wyobraź sobie przyszłość, w której kultura wokół konsumpcji ewoluowała tak daleko, że odpowiedzialne wytwarzanie produktów stało się normą, a nie wyjątkiem.

Dobre i uczciwe jedzenie to żywność, która smakuje dobrze, ma pozytywny wpływ na nasze zdrowie, jest wytwarzana odpowiedzialnie oraz jest wynikiem dobrego traktowania roślin i zwierząt. Jest jedzeniem, które inspiruje. Poszerzanie świadomości na temat nie tylko końca, ale samego początku istnienia produktów oraz traktowanie ich nie jako obiektów statycznych, a dynamicznie rozwijających się systemów, jest kluczowym elementem dla rozwoju zrównoważonej przyszłości.

Zapraszamy Was na wyjątkowe wydarzenie z serii Designing The Future, które łączyć będzie proces demokratyzacji wiedzy z jednoczesnym jej doznawaniem i smakowaniem. Cały koncept stworzony został przy współpracy osób, które chcą w wyczerpujący sposób przedstawić Wam możliwe kierunki rozwoju przyszłości, jeśli już dziś nie zaczniemy podchodzić do tematu konsumpcji żywności w bardziej odpowiedzialny sposób.

Zapraszamy Was na kolejny odcinek z serii spotkań Designing The Future, tym razem bierzemy na warsztat przyszłość jedzenia.

🌶 radicalzz.studio zaprezentuje Wam sporą dawkę wiedzy i przegląd trendów oraz najnowszych technologii, które kształtują przyszłość jedzenia.

🌶 Bar Pacyfik przygotowuje dla Was kolację z przyszłości, która eksploruje temat utopii oraz dystopii. Spodziewajcie się grzybów, glonów i robaków oraz innych zaskakujących produktów.

🌶 Wszystkie nowe smaki popić będziecie mogli koktajlami alkoholowymi przygotowanymi przez Maciej Kiepurski

🌶 Gieno Mientkiewicz zaserwuje Wam swoje wariacje na temat tego, jak w przyszłości wyglądać będzie kategoria serów.

Koszt biletu : 120 zł (wiedza + jedzenie + doświadczenie)

Tym razem zapraszamy Was do wyjątkowego miejsca, na XVIII piętro najbardzej brutalistycznego budynku w tym mieście, Smolna8Studio. Liczba miejsc na wydarzenie jest mocno ograniczona, bilety do zakupu online lub do odebrania w Barze Pacyfik (Hoża 61)

Na miejscu spodziewajcie się wiedzy, multisensorycznego doznania jedzeniowego oraz koktajli ze starannie przemyślanymi składnikami.